Blogi

Tarina rohkeudesta Suomen itsenäisyyspäivänä

Ensimmäinen Dream Team AH oy:n tilinpäätös on päättymässä nyt joulukuussa ja kovan loppukirin jälkeen tulos nousee varmasti joihinkin ennätysmerkintöihin ensimmäisen tilikauden liikevaihdosta.
Olemme ylittämässä 3 miljoonan liikevaihdon joka kuitenkin jää hieman omasta kunnianhimoisesta tavoitteestani.

Matkalla pienestä startup yrityksestä menestyväksi henkilöstövuokraukseksi muiden isojen rinnalla ei ole yhtä oikeaa vastausta. Olemme kokeneet sen vain kokemalla tämän kaiken alusta alkaen.
Kyse ei ole tuurista tai onnesta vaan siitä että on tarpeeksi rohkea iskemään vaikeassa markkinatilanteessa oikealla tavalla ja ymmärtämään asiakkaiden ja hoitajien tarpeet ja lukemaan hoito-alaa joka kantilta.

Henkilöstövuokrauksen villissä markkinatilanteessa tuottaa tulosta olla rehellinen hoitajille ja on mielestäni tärkeä tuoda ilmi totuutta hoitajille jotka välillä itsekin joutuvat markkinatilanteessa uhreiksi.
Koronatilanne antoi monelle hoitoalan henkilöstövuokraukselle hyötymisen ajanjakson joka kostautuu nyt kun markkinatilanne muuttuu.
En jätä hoitajille mainitsematta sitä että mieluummin ottaisin heinä vastaan varman työpaikan kuin yhden vuoron silloin tällöin. Vaikka yhdestä vuorosta saakin huikean korvauksen jossa kuitenkin leijuu epävarmuus töiden jatkumisesta.
Vaikka olemmekin henkilöstövuokrausyritys niin keskitymme määrä-aikaisiin sijaisuuksiin ja tarjoamaan pitkä-aikaisia työpaikkoja.

Suomalaiset hoitajat ovat kovia tekemään töitä ja varsinkin kun palkka on kohdillaan niin välillä näkee huikeita tilinauhoja, joita ilolla maksaa näille ahkerille hoitajille.
Henkilövuokrauksen myötä myös suomalaisten perisynti kateus on nostanut päätään ja hoitoalan vakiintuneet ja väsyneet kasvot nostavat negatiivisuutta hoitajien kautta.
Kateelliset hoitajat suorastaan kiusaavat ja yrittävät syrjiä työntekijöitä jotka tulevat henkilöstövuokrauksen kautta. Tämä ei auta parantamaan hoitajapulaa vaan saa joskus jotkut jopa luovuttamaan omasta hyväpalkkaisesta työstään.
Tässä tilanteessa mielestäni on vain tärkeä pysyä vahvana ja antaa ihmisten puhua sillä parhain kosto on olla rohkea ja seistä omien valintojen takana.
Jotkut vain soveltuvat vuosikymmenten vakituisiin työpaikkoihin ja jotkut nauttivat siitä että työpaikka saattaa vaihtua useammin ja palkka on silti kohdillaan. 

Olen erittäin ylpeä rohkeista tarinasta meidän työntekijöiden osalta tänä vuonna ja mainitsen tässä eräästä tarinasta.

Hoitajien keskuudessa ja mediassakin huomion saavuttanut Kanta-Hämeen palkkauksemme anestesia/instrumentti ja röntgenhoitajalle nosti esiin yhden erityisen tarinan rohkeudesta ja valinnoista.
Anestesiahoitaja otti vastaan työpaikan meiltä ja muutti Pohjanmaalta Hämeenlinnaan.
Tarjous oli niin huikea että hoitaja irtisanoutui monen vuoden vakituisesta työpaikastaan ja lähti toiseen kaupunkiin.
Lisäksi hän oli aluksi ajatellut että tämä työtarjous oli vitsi ja sen paljastuessa todeksi hän osoitti motivaatiollaan ja sitoutumisellaan että on oikea valinta monien hakijoiden joukosta.

Dream Teamin menestyksen salaisuus on kasa rohkeutta, uskallus yrittää eri tavoin ja tapa kohdata ihmisiä aidosti. Luomme yrityksen menestyksen polun täysin omalla tavalla.

Menestys ei kuitenkaan ole kiinni pelkästään yrityksestä vaan saan kiittää hoitajia joista jotkut ovat kulkeneet kanssamme alusta asti ja luottaneet meihin työnantajana.
Ystäviä on tarttunut matkalta ja heidän tukensa ja palautteensa on erityislaatuista.
Tekee minut todella onnelliseksi ja on paras kiitos kaikesta työstä kun työhaastattelun yhteydessä työntekijä mainitsee että " Kuulin teistä tutulta joka kehui teitä työnantajana ja sen takia hain teille töihin ".

Itsenäisyyspäivänä ja suomalaisena yrittäjänä voin olla ylpeä siitä että olen ja olen saanut mahdollisuuden menestyä Suomessa sen ansiosta koska en ole pelännyt mitään esteitä vaan halunnut ylittää niistä jokaisen.
Kiitän myös suomalaisia hoitajia heidän ammattitaidostaan ja asenteestaan.
Hoitajat ovat useinkin arjen sankareita ja todellisia ammattilaisia oli palkka kohdillaan tai ei.